DEPRESYONA KÂİNATTAKİ EN TESİRLİ İLAÇ: ZİKİR

DR. ABDULCABBAR BORAN “Acaba şu dünyada benden daha mutsuz insan var mıdır?” diyen o kişiye sesleniyorum. Mutluluk sizin için de var, Allah sizin için de mutluluğu garanti etmiş sevgili kardeşlerim. Hasbelkader böyle bir hastalığı yaşarsanız hemen trankilizan ilaçlara sarılmayın. Elinizde bu kâinattaki en tesirli ilaç var: ZİKİR. Allah’ın reçetesini kullanın.

Yaşam - 2 ay önce

“Allah” Kelimesi Bir Şifredir

 

“Allah” kelimesi öyle bir isimdir ki bu harflerin yan yana getirilişi ve her birinin titreşim sayılarının birbirinden farklı oluşu bir şifre oluşturur. Bu şifre, Allah’ın katından en az iki tane nurun göğsünüze inmesine sebebiyet verir: Rahmet ve Fazl nurları. Allah’ın nurları üzerinizde bir tesir oluşturur. Bu tesir, nefsinizdeki hastalıkların adım adım azalması, iç dünyanızdaki kavganın yerini mutluluğun, sulh ve sükûnun almasıdır. Zikir, mutluluğun jeneratörüdür.

 

Kalplerimizin sahibi Yüce Rabbimiz, mutluluğumuz için zikrin şart olduğunu söylüyor. Diyor ki: “Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah’ı zikretmekle mutmain olmuştur. Kalpler ancak; Allah’ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?” 13/RAD-28

 

Sevgili kardeşlerim, yaşamak bir hünerdir. Sadece Allah’a sığınanlar, çözümleri Allah’tan gece gündüz yalvararak dileyenler bu hüneri elde edebilir. Dünyadaki şartlar ne olursa olsun, onlar hep mutludurlar. Kalbinizi dünya işlerinin sizi üzen kesimlerine çevirmeyin, Allah’a yönelin, Allah’a ulaşmayı dileyin. Farkına bile varmadan bir huzurun, mutluluğun gelip sizi yakaladığını göreceksiniz.

 

Mutluluğun Giriş Kapısı: Allah’a Ulaşmayı Dilemek

 

Allah’a ulaşmayı dilemek; Allah’ın en büyük emridir, mutluluğun yegâne anahtarıdır, kurtuluşun tek adresidir, Allah’ın en büyük müjdesidir. Bunu biz söylemiyoruz, Kur’ân-ı Kerim böyle söylüyor. Bakın ne diyor Allahû Tealâ:

 

“Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun olmazlar, öyle değil mi? Onlar, âmenûdurlar (ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dileyenlerdir) ve takva sahibi olmuşlardır. Onlara, dünya hayatında ve ahirette müjdeler (mutluluklar) vardır. Allah’ın sözü değişmez. İşte O, fevz-ül azîmdir.” YÛNUS-62, 63, 64

 

“Onlara korku yoktur, onlar mahzun olmazlar, onlara müjdeler vardır, fevz-ül azîm (mükâfatların en büyüğü) onlarındır.” diyor. Peki, bu insanlar ne yapmışlar? Âmenû olmuşlar, Allah’a ulaşmayı dilemişler. Bir tek dileğinizle birkaç dakika içinde siz de Allah'a dost olabilirsiniz, mükâfatların sahibi olabilirsiniz. 

 

Bu dileği veya duayı nasıl yapacağız? Kapatın gözlerinizi, Allah’ın huzurunda olduğunuzu hissederek ve O’na güvenerek duayı etmeye başlayın:

“EY YÜCE ALLAH’IM! SENİ ÇOK SEVİYORUM. BU DÜNYA HAYATINI YAŞARKEN SANA ULAŞMAK İSTİYORUM. BEN DE SENİN DOSTLARINDAN OLMAK İSTİYORUM. İKİ CİHANDA DA MUTLU OLMAYI DİLİYORUM. ALLAH'IM, BU DİLEK DİLİMDEYSE KALBİME İNDİR. AMİN.”

 

Allah’a ulaşmayı dilediğiniz anda artık Allah’ın manevî yardımlarına ehil bir insansınız. Allah size furkanları (doğruyu yanlıştan ayırma özelliği) verir. Hacet namazını kılıp Allah’a mürşidinizi sorduğunuz takdirde sizi, sizin için tayin ettiği mürşide ulaştırır ve nefs tezkiyesi (zikirle nefsin temizlenmesi) başlar. Nefsteki hastalıklar (kin, nefret, öfke, haset, dedikodu, isyan, zan vb.) azaldıkça, yerini Allah’ın nurları aldıkça mutluluğunuz artar. İç dünyanızdaki kavganın yerini sulh ve sükûn alır. Allah bütün kanunlarını bizim için dizayn etmiş ve kolaylaştırmıştır. 

 

Hiçbirinizin bir büyük sıkıntıya düşmesini düşünmeyiz, inşallah böyle bir şey hiç olmaz. Ama böyle bir olay ile karşılaşırsanız hemen ilaçlara sarılmayın. Kâinattaki en tesirli silahı kullanın. Ne yapacaksınız? Bir abdest alacaksınız, seccadenin üzerine oturacaksınız, tesbihinizi alacaksınız, besmeleyi söyleyip “Allah, Allah, Allah, Allah” diye içinizden zikre başlayacaksınız. Sadece beş dakika süre bu iş için yeterlidir. İçinizdeki bütün huzursuzlukların, sıkıntıların Allah tarafından alınmış olduğunu göreceksiniz.

 

O halde ne duruyorsunuz? Allah’a ulaşmayı dileyin. Ve Allah'a koşun. Bu sonsuz mutluluğu kana kana yaşayın. Allah hepinizden razı olsun. Sizleri çok ama çok seviyoruz, kalbimizden.

 

DR. ABDULCABBAR BORAN

www.ibrahimlive.com

 

HAKAN ESEN 

Haftanın Öne Çıkanları

YURTTAŞ ANLATTI, BAŞKAN YILMAZ DİNLEDİ

2024-05-08 12:43 - Politika

Devrilen kum yüklü kamyonun sürücüsü ağır yaralandı

2024-05-07 14:04 - Asayiş

Motosiklet kazasında ölen gencin dakikalar önceki görüntüsü ortaya çıktı

2024-05-11 12:58 - Asayiş

Gaziantep’in 4 aylık asayiş bilançosu açıklandı

2024-05-09 14:26 - Asayiş

GAZİANTEP AUTO-DRİFT FEST MUHTEŞEM GÖSTERİLERE SAHNE OLDU

2024-05-12 19:54 - Gündem

İslahiye trafik kazası

2024-05-06 17:07 - Asayiş

2. ULUSLARARASI AİLE SEMPOZYUMU GAZİANTEP’TE BAŞLIYOR

2024-05-07 13:53 - Eğitim

İki motosiklet çarpıştı, 2 sürücü de hayatını kaybetti

2024-05-11 09:17 - Asayiş

GAİB'nde “İhracatta Sınırları Aş” eğitimini düzenlendi

2024-05-07 12:12 - Ekonomi

feci kazada ölenlerin cenazeleri defnedildi

2024-05-07 14:06 - Asayiş

İlgili Haberler

61 yıllık terzi

10:35 - Yaşam

Gaziantep'in kadın pide ustası erkeklere taş çıkartıyor

14:50 - Yaşam

Bakır kalaycısının 100 derece sıcakta zorlu mesaisi

14:48 - Yaşam

Gaziantep'te haziran ortasında yağmur şoku

16:30 - Yaşam

YARALI KUŞLARA JANDARMADAN ŞEVKAT ELİ

11:10 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya Gaziantep'te esnaf ziyareti yaptı, Şekerhan'ın açılışına katıldı

18:24 - Gündem

Yılmaz’dan esnafa ziyaret

14:53 - Gündem

Bakan Ali Yerlikaya:

13:48 - Gündem

Hırsızlık suçundan 20 yıl cezası bulunan firari yakalandı

11:26 - Asayiş

Gaziantep’te silah kaçakçılığı operasyonu: 12 gözaltı

09:37 - Asayiş