Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

Yaşam - 1 yıl önce

Gaziantep’te Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklarını alan vatandaşlar diğer yandan bıçak bileme işlemini de yaptırarak hazırlıklarını tamamlıyor.Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de bayrama sayılı günler kala çarşıda yoğunluk başladı. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar kesim esnasında hayvanların eziyet çekmemesi için körelen bıçak ve et satırlarını biletmek üzere ustaların yolunu tuttu. Kesim için üretilen yeni bıçakların tezgahlardaki yerini aldığı dükkanlarda, bilenmeyi bekleyen bıçaklar da makine ile keskinleştiriliyor. Bayram nedeniyle artan yoğunlukta ustalar yoğun mesai harcayarak vatandaşların taleplerini yerine getirmeye çalışıyor. Bıçak bileme Ustası Ali Koyuncular, körelen bıçakları son güne bırakmadıkları sürece bıçağın temiz olacağını hem de ustaların daha sakin bir çalışma ortamı geçireceklerini ifade etti.Vatandaşların bıçak bileme işlemlerini son güne bırakmalarını gerektiğini söyleyen Ali Koyuncular, “Kurban Bayramı dediğiniz zaman yoğunluk son günlere doğru yavaş yavaş başlar. Vatandaşlarımız bıçak bileme işlemlerini son zamanlara bırakıyorlar, erkenden getirip yaptırırlarsa bizim için hem sakin olur hem de bıçak daha temiz bilenmiş olur” dedi.Bıçaklara uygulanan yoğun ve meşakkatli işlemi anlatan Koyuncular, “Bıçakların ağzı kalın olduğu için önce taşlama yapıyoruz. Taşlama ile biraz inceltmeye çalışıyoruz, inceltme kısmından sonra keçe(zımpara) dediğimiz malzeme ile zımparalıyoruz. Onları yaptıktan sonra ağzı tellenen bıçakları bileme taşına vurarak ucunda kalan telleri alıyoruz ve bıçaklarımız keskinleşerek kesime hazır oluyor” ifadelerini kullandı.Kurban Bayramı'nda vatandaşların bıçak konusunda dikkatli olarak hayvana ve kendilerine zarar vermeden güzel bir bayram geçirmelerini dileyen Koyuncular, “Herkesin bayramını kutlarım. Herkes kurban keserken dikkat etmesi lazım, biz burada bıçak inceltirken bile bir yük alıyoruz üzerimize hayvana zarar vermeyecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kesim yaparken öncelikle ellerini kesmeyecek şekilde dikkat etmeleri gerekir. Bıçaklarının temiz ve kesime uygun olduğundan emin olsunlar, düzgün ve sakin keserek güzel bir gün geçirsinler. Bayramı hastanede geçirmesinler” diye konuştu.

iha 

Haftanın Öne Çıkanları

FERHAT GÖÇER ŞARKILARIYLA GAZİ ŞEHİRLİLERE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI

2023-06-19 12:10 - Magazin

Gaziantep'te başpehlivan Orhan Okulu oldu

2023-06-26 10:18 - Spor

Gaziantep’te bayram öncesi bıçak bileme mesaisi başladı

2023-06-26 10:24 - Yaşam

Kurban Bayramında beslenme önerileri

2023-06-26 10:20 - Sağlık

Öztürkmen, Gaziantep’teki yoğun bakım çilesini Meclis gündemine taşıdı

2023-06-22 14:51 - Politika

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN TOGG’U GELİN ARABASI OLDU

2023-06-19 16:05 - Gündem

Gaziantep polisi kaçakçılara göz açtırmıyor

2023-06-20 16:59 - Asayiş

Şehitkamil’deki kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

2023-06-24 14:35 - Gündem

2. kattan yere çakıldı önce ağladı sonra ayağa kalktı

2023-06-25 09:37 - Yaşam

SOFALICI’DAKİ, ONARIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

2023-06-20 12:25 - Gündem

İlgili Haberler

61 yıllık terzi

10:35 - Yaşam

Gaziantep'in kadın pide ustası erkeklere taş çıkartıyor

14:50 - Yaşam

Bakır kalaycısının 100 derece sıcakta zorlu mesaisi

14:48 - Yaşam

Gaziantep'te haziran ortasında yağmur şoku

16:30 - Yaşam

YARALI KUŞLARA JANDARMADAN ŞEVKAT ELİ

11:10 - Yaşam

Günün Manşetleri

226 ARANAN ŞAHIS JASAT ÇEMBERİNE TAKILDI

17:32 - Asayiş

Gaziantep’te 1 ayda 226 aranan şahıs yakalandı

16:26 - Asayiş

Başkan Şahin, “Türkiye'nin 1 Numaralı Fair Play Annesi” seçildi

16:24 - Gündem

Geleceğin Türkiye’si için ter döktüler

16:21 - Eğitim

Gaziantep yılın ilk yarısını 4,8 milyar dolar ihracat ile tamamladı

16:19 - Ekonomi