?>

Gazianteplilerin vazgeçilmezi: Kahvaltılık zahter

Gazianteplilerin vazgeçilmezi: Kahvaltılık zahter

Gündem - 11 ay önce

Gazianteplilerin vazgeçilmezi olan kahvaltılık zahter, geçmişten günümüze sofraları süslemeye devam ediyor.Kahvaltılık zahter, yıllardır sevilerek tüketilen yöresel bir tat olarak Gazianteplilerin sofralarında yerini alıyor. İçerisinde; toz leblebi, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve çeşitli baharatlar barındıran toz haline getirilmiş zahter, birçok hastalığa iyi geldiği için vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kilosu ise 200 TL’den satılıyor.“Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir”Kahvaltılık zahter satışı yapan aktarcı Mustafa Maraşlı, “Gaziantep’e özgü kahvaltılık zahter. Yeniş şekli ise; bir kaseye zeytin yağı, bir kaseye zahter. İlk olarak Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir. İçerisinde ise; leblebi tozu, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve bilmediğimiz birkaç baharat daha var. Fiyatı 200 TL’dir. Tura gelen vatandaşlar sıklıkla alıyor. Talep çok fazladır” dedi.“Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor”Zahter hakkında bilgi veren işletmeci Selami Yanık, “Zahter, Kilis ve Gaziantep’te tüketilen bir yiyecektir. Genellikle kahvaltıda tüketilir. Zahter, iştah açıcı bir yiyecektir. Aynı zamanda solunum rahatsızlığı çeken hastalara da iyi gelmektedir. Genel anlamda bu Mezopotamya’da çok fazla tüketilir. Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor. Kahvaltıda zahterin içecek olduğunu zannedenler oluyor. Bizde kendilerine anlatıp tattırıyoruz. Ürünü görüp şaşıranlarda oluyor. Tadını çok beğenip talep edenlerde. Faydaları ise; bronşite, karaciğerdeki toksinlere ve birçok organa iyi geliyor. Aynı zamanda iştah açıcı özelliği ile de kilo almak isteyen vatandaşların tercihi oluyor” şeklinde konuştu.“Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir”Her sabah zahter tükettiğini söyleyen müşteri Mustafa Öztürk, “Zahter, Gaziantep’te meşhur bir yiyecektir. Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir. Vatandaşlara mutlaka tavsiye ediyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği için sıklıkla tüketmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Motosiklet kazasında ölen gencin dakikalar önceki görüntüsü ortaya çıktı

2024-05-11 12:58 - Asayiş

Gaziantep’in 4 aylık asayiş bilançosu açıklandı

2024-05-09 14:26 - Asayiş

YURTTAŞ ANLATTI, BAŞKAN YILMAZ DİNLEDİ

2024-05-08 12:43 - Politika

Tavuk karası hastalığı hayatını kararttı: Gündüz az görüyor, gece hiç görmüyor

2024-05-14 13:50 - Yaşam

GAZİANTEP'LE HATAY KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

2024-05-13 17:02 - Gündem

GAZİANTEP AUTO-DRİFT FEST MUHTEŞEM GÖSTERİLERE SAHNE OLDU

2024-05-12 19:54 - Gündem

Sevilen sanatçının yeni şarkısı büyük beğeni topladı

2024-05-10 11:31 - Magazin

İki motosiklet çarpıştı, 2 sürücü de hayatını kaybetti

2024-05-11 09:17 - Asayiş

DEPRESYONA KÂİNATTAKİ EN TESİRLİ İLAÇ: ZİKİR

2024-05-13 16:32 - Yaşam

Yavuzeli'nde Yeni Kaymakamlık Binası Hizmete Açıldı

2024-05-09 15:24 - Gündem

İlgili Haberler

Yeşil Dönüşüm ve SKDM Bilgilendirme ve İstişare toplantıları devam ediyor

17:16 - Gündem

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem

GAZİANTEP BAROSU BAŞKANI AV. BÜLENT DURAN’DAN CHP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

16:43 - Gündem

Tahmazoğlu: "Turizm bilincini geliştirmeliyiz"

16:26 - Gündem

Şahinbey'de evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

14:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşil Dönüşüm ve SKDM Bilgilendirme ve İstişare toplantıları devam ediyor

17:16 - Gündem

organize suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

15:22 - Asayiş

uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

11:56 - Asayiş

Business Summit 25’te HKÜ öğrencileriyle buluştu

11:55 - Eğitim

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem