?>

GTB AKADEMİDEN ‘GIDA GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ

GTB AKADEMİDEN ‘GIDA GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ

Gündem - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından, gıda üretim alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik ‘Gıda Güvenliği Eğitimi’ düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdihan Tunç tarafından verilen eğitimde, tarladan sofraya uzanan süreçte gıda zincirindeki tüm güvenlik tedbirlerini içeren ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında bilgiler verildi.

GTB üyesi işletmelerin sektörel alanda ihtiyaç duydukları eğitim faaliyetlerini gerçekleştirerek, bu alanda destekleyici hizmetler sunan GTB Akademi, 2023 yılı eğitim serisini "Gıda Güvenliği Eğitimi” ile sürdürdü.

 GTB üyesi işletme temsilcilerinin ve sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde Prof. Dr. Erdihan Tunç, gıda güvenliğinin halk sağlığı açısından önemine değinerek, gıda güvenliğini sağlamanın ve süreci kontrol altında tutmanın yolları hakkında açıklamalarda bulundu.

Gıda güvenliğinin, gıdada oluşabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve tüm zararların elimine edilmesini sağlayacak tedbirler bütünü olduğunu belirten Prof. Dr. Tunç, bu yaklaşımın üretimden işlemeye, hazırlamaya, depolamaya ve tüketime kadar gıda zincirinin her aşamasında kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Gıda güvenliğinin insan sağlığını direkt ilgilendiren, çiftlik ortamından sofraya kadar uzanan zincirde sürekli denetim altında bulundurulması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tunç, bu tedbirler silsilesinin birçok süreci, standardı, mevzuatı ve çok değişik uzmanlık alanlarını içerisinde barındırdığını söyledi.

Gıda güvenliğinde 4 temel prensip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tunç, ” Bu prensipler; gıdalarda sağlığa uygun olmayan ve istenmeyen etkenlerin bulaşmasını önlemek, bu etkenlerin uzaklaştırılmasını sağlamak (eliminasyon), zararlıların çoğalması ve yayılmasının durdurulması (inhibisyon) ve uygun yöntemler öncülüğünde etkisiz kılınmasıdır. Daha önceki dönemlerde gıda güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalar incelendiğinde; tüketicilerin gıda güvenliğinin önemini belli oranda kavradıklarını, gıda satın alırken, kalitesine, üretim tarihi ve son kullanma tarihlerini kontrol ettiklerini, hijyene önem verdiklerini ve gıdadan bulaşan hastalıklara daha duyarlı oldukları tespit edilmiştir” dedi.

Prof. Dr. Tunç, yaklaşık 4 saat süren eğitimde katılımcılara gıda güvenliği, gıda hijyeni, Türkiye’de gıda mevzuatı, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve HACCP Planı’nın Oluşturulması gibi konularda bilgiler aktardı.

Katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaştığı, interaktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde, ayrıca konuyla ilgili güncel ve teknolojik gelişmeler üzerine de paylaşımlar yapıldı.

haber merkezi

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te dev Gala gecesi

2023-11-27 13:13 - Magazin

Bak ile Erdoğan, D.T. Şehitkamil Sahnesi ve AGRO Park’ı inceledi

2023-11-25 13:37 - Politika

Depremde ailesini ve bacağını kaybeden Abdulkadir tekrar yürümeye başladı

2023-11-29 12:31 - Yaşam

Okula giderken otomobilin çarptığı Buğrahan hayatını kaybetti

2023-11-27 12:01 - Asayiş

Gaziantep’te kargo çalışanları, müşterinin iş yerini basarak camı çerçeveyi indirdi

2023-11-29 14:15 - Asayiş

Gaziantep Büyükşehirin Bilim Filmleri günleri başlıyor

2023-11-29 09:15 - Teknoloji

Okuldan hırsızlık yapan şahıslar, kıskıvrak yakalandı

2023-11-25 11:14 - Asayiş

Cumhuriyetimizin 100. Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi

2023-11-30 09:49 - Gündem

Sanatçılardan THY'ye tepki

2023-11-30 11:21 - Gündem

SANKO Sanat Galerisi’nde sergi

2023-11-27 13:49 - Gündem

İlgili Haberler

Yeşil Dönüşüm ve SKDM Bilgilendirme ve İstişare toplantıları devam ediyor

17:16 - Gündem

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem

GAZİANTEP BAROSU BAŞKANI AV. BÜLENT DURAN’DAN CHP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

16:43 - Gündem

Tahmazoğlu: "Turizm bilincini geliştirmeliyiz"

16:26 - Gündem

Şahinbey'de evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

14:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşil Dönüşüm ve SKDM Bilgilendirme ve İstişare toplantıları devam ediyor

17:16 - Gündem

organize suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

15:22 - Asayiş

uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

11:56 - Asayiş

Business Summit 25’te HKÜ öğrencileriyle buluştu

11:55 - Eğitim

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem