?>

Kebabın gölgesinde kaldı

Gastronomi kenti Gaziantep’te balık, kebabın gölgesinde kaldı

Gündem - 2 yıl önce

 Gastronomi kenti Gaziantep’te de 1 Eylül itibariyle başlayan balık sezonuyla tezgahlar balıkla doldu. Gaziantep’te, balıkçılar kebap gibi yöresel yiyecekler nedeniyle yeterli satış yapamamaktan yakınıyor. den şikayet ediyor. Balık fiyatlarının her bütçeye uygun olmasına rağmen beklenen satışı yapamadığını belirten balıkçı "Antep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz" dedi.Havaların soğumasıyla birlikte balık, ülke genelinde yoğun olarak tüketilen balık UNESCO’nun Dünya Gastronomi Şehirleri listesinde yer alan Gaziantep’te ise et, tavuk, nohut ve döner gibi alışkanlıklar nedeniyle beklenen rağbeti görmüyor. Gaziantep’te her mevsim olduğu gibi havaların soğumaya başladığı bu günlerde kentte kebapçılar yoğun ilgi görüyor. Et ve tavuk alışkanlıklarından vazgeçemeyen Gaziantepliler, kebapçıları sevindirirken balıkçıları üzüyor. Gazianteplilerin daha çok kebap kültürüne alışık olmasından dolayı balığa ilginin istedikleri seviyede olmadığını belirten balıkçılar, Gaziantep’te balık fiyatlarında diğer illere göre daha az artış olmasına rağmen balık satışında beklenen rağbeti görememekten yakınıyor. Sezon başlamasına rağmen pek fazla müşteri olmadığını belirten balıkçı İsa Kurt, “Gaziantep de balık, tavuk dediğin zaman akan sular durur. Gazianteplilerin artık balığa rağbet etmelerini bekliyoruz. Balık insan sağlığı için de çok önemlidir. Hormonlu değildir. 27 yıldır balık işiyle uğraşıyorum. Yani 27 yıldır Gaziantep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz. Burada hazır, pişirme de yapıyoruz. Balığı yağda, yada ızgarada pişiriyoruz. Dürüm yada ekmek arasında satıyoruz. Gazianteplilere balığı sevdirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yine de Gaziantepliler balığı pek sevmiyor" dedi.En çok talep hamsiyeKaradeniz, Akdeniz ve Marmara’dan günlük balık getirdiklerini belirten Kurt, en çok talebin ise hamsiye olduğunu ifade etti. Hamsinin tercih edilmesinde bilinen lezzetinin yanı sıra fiyatı ve boyutunun da etkili olduğunu vurgulayan Kurt, balığın faydaları konusunda ise, "Balık ayrı bir güzelliktir. Bazı balıkta fosfor olur bazı balıkta vitamin, mineral olur. Balık eti, çocukların kemik gelişimi açısından, hamile bayanlarda zeka gelişiminin yükselmesi açısından çok faydalı olur. Başta Gaziantepliler olmak üzere herkese bol bol balık yemelerini tavsiye ederim. Balık şifadır" diye konuştu.

iha

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN

2023-01-10 08:56 - Eğitim

16 kişinin öldüğü kazanın adli tıp raporu hazırlandı

2023-01-12 14:02 - Gündem

TEKNOGARAJ

2023-01-12 09:47 - Teknoloji

Şehitkamil Belediyesi ile Hacı Sani Konukoğlu MTAL arasında iş birliği protokolü imzalandı

2023-01-11 11:18 - Gündem

“GAZİANTEP EN YÜKSEK KİRACILIK ORANINA SAHİP İLLER ARASINDA”

2023-01-12 11:29 - Politika

Güneydoğulu Hububat Bakliyat İhracatçıları

2023-01-12 09:44 - Ekonomi

Motosikletle seyir eden fitness antrenörü silahla vuruldu

2023-01-13 13:27 - Asayiş

CHP’NİN KAMİL OCAK ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ.

2023-01-10 16:26 - Politika

Kerem Alışık’tan derbi yorumu

2023-01-09 17:01 - Gündem

Halı İhracatçıları 2023’ün Yol Haritasını Belirledi

2023-01-09 12:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem

GAZİANTEP BAROSU BAŞKANI AV. BÜLENT DURAN’DAN CHP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

16:43 - Gündem

Tahmazoğlu: "Turizm bilincini geliştirmeliyiz"

16:26 - Gündem

Şahinbey'de evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

14:46 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:53 - Gündem

Günün Manşetleri

organize suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

15:22 - Asayiş

uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

11:56 - Asayiş

Business Summit 25’te HKÜ öğrencileriyle buluştu

11:55 - Eğitim

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem

ÖZEL GENÇLERDEN JANDARMAYA ÖZEL ZİYARET

11:21 - Eğitim