?>

Kış aylarının doğal serumu: Beyran

Kış aylarının doğal serumu: Beyran

Sağlık - 1 yıl önce

Kış aylarında gribal enfeksiyonlara ve romatizmal hastalıklara karşı iyi gelmesiyle bilinen beyran yemeği Gaziantepli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.Gastronomi kenti Gaziantep’te 500 yıllık bir geçmişe sahip olan beyran yemeği içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı, kemik suyu ile bağışıklık sisteminin ve solunum sisteminin dostu olarak her yaz-kış tüketiliyor. Grip ve romatizma gibi hastalıklara yakalanmamak için en doğal koruyucu yemek olarak bilinen beyran yemeği, havaların soğumasıyla beraber vatandaşlardan yoğun talep görüyor.“Beyran 24 saat aralıksız restoranlarda bulunuyor”Geçmiş yıllarda beyranın sadece sabah tüketildiğini söyleyen Mustafa Dertli, günümüzde vatandaşların 24 saat boyunca bulabildiklerini söyleyerek, “60 yıldır bu işin içerisindeyim. Geçmişte Gaziantep halkı yerdi. Sabahları kahvaltı yerine yenirdi. Sonrasında başka yemek yenmezdi. Çıraklık dönemlerimizde bu yemeği yaparlar ve sabah saat 9’a kadar biterdi. Şimdi 24 saat aralıksız restoranlarda bulunuyor. Millet alıştı ve tüketim arttı” dedi.“Gribal enfeksiyonlara ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor”Beyran’ın başta gribal hastalıklar olmak üzere romatizmal hastalıklara da iyi geldiğini ve vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü belirten Dertli, “Beyran, hummalı hazırlığın ardından burada 3 dakika da pişirilir. İçerisinde kullanılan etin 10 saatlik pişme süresi, 2 saatlikte temizlenme süresi var. Toplamda beyran 14-15 saatlik süreçten geçerek sofralara geliyor. Beyran kış aylarında hastalanan vatandaşların serumu gibidir. İlaç niyetine yeniliyor. Gribal enfeksiyonlara ve çok iyi geliyor. Mesela bir serum taktıracağına bir tabak beyran ye ondan iyi. Bunu yapan vatandaşlarımız da var. Hasta olan geliyor. İçerisinde et suyu bol olduğu için romatizmal hastalıklara iyi geldiği de söylenebilir. Gribal hastalıklara iyi gelen, kış aylarında tüketilen beyranı 140 TL’ye sunuyoruz” ifadelerini kullandı.“Kış aylarının vitamin deposu beyranı alıp yiyoruz”Kış aylarında hasta olmamak için beyran tükettiklerini söyleyen Ramazan Yılmaz, “Gaziantep demek damak tadı demek. Beyran hastalığın ilacı, kışı daha rahat atlatmak için, hasta olmamak için bu güç ve kuvveti veren vitamin deposu beyranı alıp yiyoruz. Yapanların eline sağlık” diye konuştu.

iha 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te kafe ve restoranlarda fiyat listesi zorunluluğu uygulanıyor

2024-01-03 12:38 - Gündem

Yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

2023-12-31 16:31 - Asayiş

GTB, ‘SOF DOMATESİ’Nİ TESCİLLEDİ

2024-01-02 16:32 - Gündem

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürlüğü

2024-01-02 15:57 - Gündem

Ülkü Ocakları Şehitkamil İlçe Başkanlığı

2023-12-29 14:41 - Gündem

Apartmanda çıkan yangında anne ve 3 çocuğu mahsur kaldı

2024-01-02 15:55 - Asayiş

ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2023-12-28 13:47 - Eğitim

Aralık ayı enflasyonu belli oldu!

2024-01-03 10:17 - Ekonomi

Gaziantep’te damat dehşeti

2024-01-01 11:59 - Asayiş

Gaziantep’te üçüz bebek sevinci

2024-01-02 15:52 - Yaşam

İlgili Haberler

SANKO Üniversitesi’nde Yoğun Bakım Hastasında Fizyoterapi Uygulamaları sempozyumu

12:48 - Sağlık

Yürüyemez dediler, ilk adımlarını engelsiz attı

09:04 - Sağlık

Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat

11:46 - Sağlık

Bayramda şeker ve tatlı tüketimine dikkat

12:36 - Sağlık

Narsizm, tedavi edilmesi gereken bir kişilik bozukluğudur

09:52 - Sağlık

Günün Manşetleri

Haber Spikeri Nihan Günay, HKÜ öğrencileriyle bir araya geldi

17:15 - Eğitim

Tahmazoğlu: "Esnaf ve vatandaşlarımızla her fırsatta beraberiz"

17:12 - Gündem

Gaziantep'te son 3 ayda 176 operasyon yapıldı

16:39 - Gündem

GGC'DEN EĞİTİME TAM DESTEK

16:07 - Gündem

Gaziantep’in hafızasını geleceğe taşıyan eser: Bilmeden Tarih Olmuşuz

15:59 - Gündem