?>

Kış aylarının vazgeçilmezi salep yoğun ilgi görüyor

Kış aylarının vazgeçilmezi salep yoğun ilgi görüyor

Sağlık - 1 yıl önce

Gaziantep'te soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşlar salebe yoğun ilgi göstermeye başladı.Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan ve geleneksel damak tadına hitap eden salep, hoş kokusu ve hastalıklara şifa olma özelliğiyle soğuk kış günlerinde Gaziantep’te vatandaşların vazgeçilmez içeceği olmaya devam ediyor. Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz ve fıstık ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep, kışın vücudun ısınmasını sağlayarak mideyi rahatlatıyor. Diğer yandan öksürük ve bronşite iyi gelmesiyle de biliniyor. Kış aylarında Gaziantepli vatandaşların damak lezzetine hitap eden salep, üzerine tarçın dökülünce daha da lezzetli bir tada dönüşüyor.“Turistler salebe tek kelimeyle bayılıyorlar”Salebin nasıl yapıldığını anlatarak Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Halil Gezer, "Salep, süt, salep, şeker ve vanilyanın karışımıyla elde edilir. Süt kaynatılarak içerisine salep ve şeker katılır en sonunda vanilya eklenerek çok güzel bir kış içeceği elde edilir. Gaziantep’e gelen turistlerimiz ve burada yaşayan vatandaşlarımız salebe tek kelimeyle bayılıyorlar. 'Biz evde yapıyoruz, hiçbir zaman böyle güzel olmuyor' diyen vatandaşlarımız oluyor. Biz sonuçta bu işin ilmini aldık. Biz ne kadar güzel yaparsak onlar da severek içiyorlar” dedi.“Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir”Salebin mideyi rahatlatma ve soğuk algınlığına iyi gelme özelliği taşıdığını da aktaran Gezer, “Salep mideyi rahatlatır, soğuk havalarda öksürükten, bronşitten korur, vücudun hararetini alır. Sütten yapıldığı için çok faydalıdır ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Satışlarımız çok iyi. Bana müşteri bir defalık değil her zaman lazım. 15-20 TL'ye satacağıma 10 TL’ye veriyorum. Hem vatandaşların içi ısınıyor hem de devamlı geliyor. Vatandaşlar burada salebi içince ısınıyor" ifadelerini kullandı.“Haftada 3-4 defa içiyorum ve herke tavsiye ediyorum”Kış aylarında salebi çok sık tükettiklerini ve herkese içmesi yönünde tavsiye ettiğini belirten Mehmet Delibaş, “Salebi sıcak tutma özelliğinden dolayı kış aylarında çok sık tüketiyoruz. İçimi rahat olduğu gibi boğazı da rahatlatıyor. Haftada 3-4 defa içiyorum ve herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

iha 

Haftanın Öne Çıkanları

Ülkü Ocakları Şehitkamil İlçe Başkanlığı

2023-12-29 14:41 - Gündem

ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2023-12-28 13:47 - Eğitim

Şehitkamil Ülkü Ocakları Gaziantep'in kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü ve Kuzey Irak Şehitlerimizi Unutmadı.

2023-12-25 12:01 - Gündem

CHP şehitler için sokağa indi

2023-12-27 13:06 - Gündem

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET-ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

2023-12-25 14:17 - Eğitim

Yolcu minibüsü ile tır çarpıştı: 1 yaralı

2023-12-26 14:19 - Asayiş

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem son yolculuğuna uğurlandı

2023-12-24 20:04 - Gündem

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE “PAŞALAR-KUVAYİ MİLLİYE” RESİM SERGİSİ

2023-12-25 09:38 - Gündem

Bakan Tekin: "MEB 56 bin kurumu olan bir bakanlık"

2023-12-26 09:11 - Eğitim

Uçuruma yuvarlanan akaryakıt yüklü tankerin sürücüsü kurtarılamadı

2023-12-29 09:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Kanseri yendi, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi

13:10 - Sağlık

SANKO Üniversitesi’nde Yoğun Bakım Hastasında Fizyoterapi Uygulamaları sempozyumu

12:48 - Sağlık

Yürüyemez dediler, ilk adımlarını engelsiz attı

09:04 - Sağlık

Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat

11:46 - Sağlık

Bayramda şeker ve tatlı tüketimine dikkat

12:36 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yeşil Dönüşüm ve SKDM Bilgilendirme ve İstişare toplantıları devam ediyor

17:16 - Gündem

organize suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

15:22 - Asayiş

uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

11:56 - Asayiş

Business Summit 25’te HKÜ öğrencileriyle buluştu

11:55 - Eğitim

Kültür turizminde iddialıyız

11:50 - Gündem