USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Diyetisyen Ceyda Boynukısa

Diyetisyen Ceyda Boynukısa. Ramazanda Nasıl Baslenmeliyiz

Diyetisyen Ceyda Boynukısa
01-03-2025 15:27
01-03-2025 15:31
GAZİANTEP

Ramazan'da beslenme önemli, özellikle uzun süren açlığa karşı dikkat edilmeli. İftar ve sahur arası dengeli beslenmeli, iftarda su, hurma veya tuzla başlanmalı.

Ramazan ayında beslenme şeklimiz rutin beslenme şeklimizden çok daha büyük önem taşır. Özellikle ramazan ayının kış mevsimine denk gelmesi her ne kadar yararımıza olsa da uzun süreli açlık ve susuzluk göz önünde bulundurulması gerekir. 
İftar ve sahur arasında ki yaklaşık 11 saat doğru değerlendirilmelidir.
Yeterli miktarlarda besin ve su tüketerek vücudun kendisi temizlemesine ve zinde kalmasına yardımcı olmamız gerekir.
iftar ve sahur yaparak ana öğün dengesi sağlanırken arada kalan sürede ise en az 1 en fazla 3 olacak şekilde ara öğün yaparak insülin direncine karşı önlem alınmalı ve uzun süren açlığa karşı direnç oluşturmalıdır.
Çay kahve tüketimini iftardan 1 saat sonra yapmak daha sağlıklı olacaktır.
İftarda su sonrasında hurma veya tuz ile başlayıp mineral dengesi sağlanmalı sonrasında çorba ile  devam ederek öğün sıralaması yapılmalıdır.
Oruç tuttuğunuz süreçte özellikle ilk 4 gün yorgunluk ve baş ağrısı ile karşılaşabilirsiniz bu durum karaciğerin kendisini temizlemesi ve vücudun arındığının belirtileridir. İlerleyen süreçte halsizlik,baş ağrısı, yorgunluk gibi etkiler azalacaktır. Tabii ki bunun için beslenme ve uyku düzenine dikkat etmek çok önemlidir.
Herkese sağlık dolu günler ve hayırlı ramazanlar diliyorum.

hisar haber 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ