Gündem

Dededen toruna bakırcılık mesleği

Dededen toruna bakırcılık mesleği

Dededen toruna bakırcılık mesleği
21-06-2024 13:53
21-06-2024 13:54
GAZİANTEP

Gaziantep'te yaşayan Sabahattin Cida, 10 yaşındayken öğrendiği ve 60 yıldır yaptığı bakırcılığı, torunu ile yaşatmaya çalışıyor.
Gaziantep'te Bakırcılar Çarşısında 60 yıldır bakırcılık yapan 70 yaşındaki Sabahattin Cida, torunu ile birlikte bakır kalaylıyor, bakır eşya ve minare alemi imalatı yapıyor. 60 yıl önce başladığı mesleğe torunu ile devam eden Cida, yaklaşık 60 yıldır yaptığı bakırcılık mesleğini gelecek nesillere de aktarılması için torununun da mesleği sürdürmesini istiyor.

“Torunum mesleği öğrenip ileride yaşatırsa beni çok mutlu eder”
Torununun bakırcılık mesleğini öğrenmesini istediği söyleyen Cida, “İlkokulu bitirdikten sonra babam beni bakırcıya işe koydu. Bende işi öğrenip usta oldum. Bakır pahalı olduğu için gelir çok olmuyor. Meslek ölüyor. Torunumda okullar tatil olduğu için benim yanıma geldi. Gelen çocuklar öğrenmek istemiyor. Yaş ilerledikçe öğrenmeleri de zor oluyor. Önceden ustalar bizim kulağımızı çekerdi. Şimdi hiçbir şey söyleyemiyoruz. Ben mesleği yaşatmak için torunuma öğretiyorum. Torunum bakırcılık mesleğini öğrenip ileride yaşatırsa beni çok mutlu eder” dedi.

İHA 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER